Харків’янин, який мріяв про захоплення України росією, проведе три роки за ґратами

Харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф. Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України.  

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.   

За даними слідства, шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план «побега» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення. Проте у листопаді 2023 року правоохоронці викрили харківʼянина та за клопотанням сторони обвинувачення йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак роспропаганду чоловік продовжив навʼязувати вже не широкій авдиторії у соцмережі, а своїм співкамерникам у СІЗО. Прихильник «всього руського» закликав їх підтримувати дії рф. За це він отримав ще одну підозру та наразі вже і вирок за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 8 грудня 2023 року йому призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані зі виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 10 років.   

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 55-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. 

Під час судового засідання за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України), чоловік визнав свою вину частково та додав, що «робив це не навмисно».

Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд м. Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження.  

Похожие новости

У Харкові затримали «блогера», який розповсюджував роспропаганду та вихваляв комуністичний режим срср

У Харкові затримали прихильника путінського режиму, який вже отримував вирок за підтримку дій рф

В СБУ розповіли подробиці затримання харків’янки, яка збирала матеріали для сюжетів Скабєєвої та Соловйова

Ми використовуємо cookies! Читати більше