Харків’янина, який зарізав товариша та зняв вбивство на відео, відправили за ґрати

Автор Галина Шподарева

У Харкові 12 січня 2023 року в одній з квартир по проспекту Ювілейному двоє чоловіків вживали алкогольні напої. Застілля переросло у сварку: один з товаришів по пляшці схопив ніж і декілька разів вдарив ним свого опонента у шию та обличчя. 

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Зловмисник, діставши телефон та знімаючи все на відео, продовжив завдавати ударів ножем 45-річному потерпілому. Коли той втратив свідомість, вбивця став продумувати план втечі з місця злочину.

Харків’янина, який зарізав товариша та зняв вбивство на відео, відправили за ґрати 7

Щоб покинути місце дії події непоміченим, він вирішив скористатися вікном. Квартира, в якій зловмисник знаходився разом зі своєю жертвою, знаходилась на п’ятому поверсі, тож обвинувачений зв’язав декілька простирадл і за їх допомогою намагався спуститися через віконний отвір на вулицю. Однак під час спуску не втримався і впав біля будинку — тут його і помітила сусідка потерпілого, яка викликала правоохоронців. 

45-річного чоловіка з ножовими пораненнями було госпіталізовано до лікарні, де медики намагались врятувати його життя, проте не змогли — від отриманих травм він помер. 

Встановлено, що раніше обвинувачений неодноразово мав проблеми із законом і, зокрема, притягався до відповідальності за крадіжки, грабежі і нанесення тілесних ушкоджень.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Він заявив, що під час «вечірки» до господаря квартири прийшли інші гості, з якими власник помешкання зʼясовував стосунки, а обвинувачений нібито, щоб не брати участь у конфлікті, пішов спати. Далі, за його версією, прокинувся і побачив потерпілого у крові. Оскільки двері були зачинені, він вирішив вибиратися на вулицю через вікно. Втім, звідки в його телефоні відеозапис з вбивством, пояснити не зміг.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 41-річного чоловіка за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Обвинувальний вирок виніс Московський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Харків’янина, який зарізав товариша та зняв вбивство на відео, відправили за ґрати 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше