Харківським нацгвардійцям передали Вифлеємський вогонь миру

Автор yelyzaveta

Бійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ стали першими військовими на сході України, яким пластуни Харківщини передали священний вогонь. Його 12 грудня доправили з Відня до Міста-Героя Харків членкині харківського осередку Національної скаутської організації «Пласт».

Про це повідомляє Східне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України.

Напередодні, 16 грудня, на одній зі станцій Харківського метрополітену Вифлеємський вогонь миру передали військовим капеланам, а вже від них – кожному гвардійцю.

Харківським нацгвардійцям передали Вифлеємський вогонь миру 5

«Цей вогонь передається напередодні великого християнського свята – Різдва Христового. Передаючи Вифлеємський вогонь миру, ми передаємо звістку про те, що приходить визволення, наступить мир. В контексті сьогодення, коли Україна дає гідну відсіч російським загарбникам, ця подія надзвичайно актуальна. Вона приносить нам мир у наші серця для того, щоб ми мали сили перемогти російських окупантів на полі бою», – пояснює значення спільної з пластунами акції військовий капелан НГУ отець Ігор.

На його думку, те, що за рішенням пластунів для передачі Вифлеємського вогню миру першими серед всіх військових були обрані саме гвардійці, є визнанням Національної гвардії України та ролі харківських гвардійців в тому, що наше місто залишилось вільним, українським від «руського миру».

Харківським нацгвардійцям передали Вифлеємський вогонь миру 7

«Коли почався повномасштабний наступ, саме нацгвардійці були одними з перших, хто став за захист харків’ян, зупинили ворога та згодом відкинули його до кордону. Вважаю, що сьогоднішня подія дуже символічна, як і той факт, що гвардійці отримали Вифлеємский вогонь миру першими серед всіх військових Слобожанщини. Це свого роду нагорода, визнання з боку харків’ян заслуг саме Національної гвардії України перед Містом-Героєм Харковом», – додає отець Ігор.

Переданий капеланам Вифлеємський вогонь миру буде доставлений в усі без виключення підрозділи 5-ї Слобожанської бригади та військової частини 3017.

Харківським нацгвардійцям передали Вифлеємський вогонь миру 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше