Кримінальну справу щодо старости Козачої Лопані, яку підозрювали в державній зраді, закрили (оновлено)

Сьогодні суд виніс рішення про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) щодо старости Козачої Лопані Людмили Вакуленко.

Про це повідомив начальник Дергачівської МВА: В’ячеслав Задоренко подякував «Харківській обласній прокуратурі за клопотання про закриття справи та колегії суддів Дергачівського районного суду за зважене рішення».

Нагадаємо, за даними слідства, жінка-староста Козачолопанського старостинського округу Дергачівської територіальної громади перейшла на бік ворога. Вона проводить роботу з налагодження поставок так званої «гуманітарної допомоги» з рф та висвітлювала це в російських ЗМІ. Крім того, жінка вербувала з числа місцевого населення осіб, які могли працювати в інтересах агресора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури у травні Людмилі Вакуленко було заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, справу було закрито Дергачівським районним судом за ч. 3 ст. 111 ККУ, оскільки особа отримала завдання від окупаційних військ, але повідомила про це у правоохоронні органи і завдання окупантів не виконувала.

Така процедура передбачена Кримінальним кодексом: «ч.3 ст. 111 ККУ – Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання».

За даними прокуратури, з 24.02.22 за ч. 3 ст. 111 всього було закрито 12 кримінальних провадежень: кількість справ і особи тих, по кому ще приймається рішення, не розголошуються.

Похожие новости

СБУ затримала жителя передмістя Харкова, який передавав ворогу дані позицій ППО

У роботі на окупаційну адміністрацію підозрюється колишня держслужбовиця міської ради на Харківщині

Воював за рф на Харківщині та закликав знищувати українців: СБУ викрила зрадника

Ми використовуємо cookies! Читати більше