Луценко приехал к Тимошенко. Встреча перед заседанием.

С самого утра лидеры оппозиции прибыли в больницу Укрзализныци. Арсений Яценюк, Александр Турчинов и Юрий Луценко хотели попасть к Юлии Тимошенко. Но ни один из них к экс-премьеру так и не попал. В пенитенциарной службе заявили: Тимошенко сама не захотела выходить к гостям. На официальном сайте ведомства говорится: служба не создает никаких препятствий для того, чтобы свидание состоялось согласно требованиям закона.
Заявление Управления ГПтС Украины в Харьковской области
Засуджена з ходунками вийшла в коридор, дійшла до кімнати побачень, через вхідні двері побачила народних депутатів, які на неї чекають, після цього швидко повернулася до свої палати та заявила, що відмовляється прослідувати до кімнати побачень.

Юрий Луценко говорит – не видел Юлию уже два года и призывает прессу не доверять  заявлениям тюремщиков.
Юрий Луценко, лидер партии “Народная самооборона”
 Ви напевно пам”ятаєте всі заяви пенітенціарної служби стосовно мене, розповідали про те, що я не голодую, а їм червону рибу з пиріжками, правда я в результаті скинув 23 кілограми і потрапив в реанімацію. Розповідали, що я з кожним днем живее всех живих. Але мені в цей вівторок запланована друга операція. Вони розповідали, що ніякої другої операції мені лікарі не рекомендували. Хоча знов підтверджені всі проблеми з виразками, зі здоров”ям тощо. Я зара це розповідаю не для того, щоб розповісти про свою проблему, я просто прошу вас не вірити ні одному слов пенітенціарної служби.

Сама же Тимошенко сегодня в очередной раз не появилась в судебном заседании по делу ЕЭСУ. Письменно сообщила суду, что не может присутствовать по состоянию здоровья. Государственное обвинение такое поведение экс-премьера называем циничным нарушением закона и неуважением к суду.
Марина Капинос, представитель гособвинения

 Тимошенко користується терпимим до неї ставленням пенітенціарної служби, органів прокуратури та суду до неї, який вже майже рік чекає її в судове засідання, але ж я хочу нагадати, що своїм правом ініціювати доставку примусову підсудної Тимошенко в судове засідання, ми можемо скористатися в будь який момент 

Но несмотря на громкие заявления, до сих пор прокуроры так и не решили ходатайствовать о принудительной доставке Тимошенко в суд. Защита же экс-премьера  прямо в зале заседаний заявляет – обратились к Президенту Украины с требованием освободить и полностью реабилитировать Юлию Тимошенко. У судьи Константина Садовского защитники в очередной раз  требуют закрыть дело в связи с отсутствием состава преступления.
Андрей Кожемякин, защитник Юлии Тимошенко
 Я звернувся до пана судді і сказав: допоможіть своєму президенту зробити крок назустріч всім тим, хто сьогодні бореться за звільнення Юлії Тимошенко. І звільнення Юлії Тимошенко – це питання часу. це відбудеться, але встигне пан Президент це зробити, чи ні, ми побачимо.

Ходатайство защиты о закрытии дела суд снова не стал даже рассматривать. Вместо этого опять перенес заседание. Следующий раз приступить к рассмотрению  дела ЕЭСУ Киевский райсуд Харькова попытается 23 апреля.
 

 

Ми використовуємо cookies! Читати більше