Маніпулятивне перекручення інформації: в Харківському ТЦК відреагували на випадок в Мерефі

Автор Галина Шподарева

Напередодні в соцмережах було розповсюджено відео побиття цивільного чоловіком у військовій формі.

«Повідомляють про сьогоднішній інцидент із ТЦК у місті Мерефа, де співробітник демонструє агресивну поведінку як до чоловіка, так і до жінки, яка намагається вступитись за нього», – йдеться в описі до відео.

У Харківському ОТЦК та СП прокоментували бійку, назвав її інцидентом та маніпулятивним перекрученням інформації.

«Черговий випадок маніпулятивного перекручення інформації про інцидент під час оповіщення військовозобов’язаних. У соціальних мережах поширюється відео, на якому зафіксовано частину конфліктної ситуації між військовослужбовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки та декількома громадянами», – йдеться в повідомленні.

За даними Харківського ОТЦК та СП, 10 червня під час оповіщення громадян у місті Мерефа Харківської області військовослужбовці запропонували громадянину пред’явити військово-облікові документи, на що отримали відмову у грубій формі та запропонували дочекатись співробітників Національної поліції для подальшого з’ясування.

«Після цього підійшли ще декілька громадян, можливо, родичі громадянина, який відмовився називатись та надавати будь-які документи. Вони накинулись з брутальної лайкою на військовослужбовців, ображали їх гідність та  завдали декількох ударів, у тому числі застосовуючи предмет, схожий на палицю. Один з військовослужбовців отримав ушкодження. За фактом нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання службових обов’язків розпочато кримінальне провадження», – повідомили в ТЦК.

За версією Харківського обласного територіального центру комплектування, військовослужбовці, на яких було здійснено напад, намагалися спершу уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися.

«Саме ця частина конфлікту зафіксована на оприлюднених відео. Фрагменти відео щодо ситуації, зазначеної вище, відсутні», – йдеться в коментарі.

За фактом цього інциденту призначено службову перевірку, розпочато  досудове розслідування органами Національної поліції. Командування надає  повне сприяння роботі правоохоронних органів.

«До завершення слідчих дій та відповідних судових рішень наполегливо просимо громадськість та представників ЗМІ уникати передчасних оцінок та коментарів», – зазначили в ТЦК.

Також в ТЦК попередили, що військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час і перебувають під захистом закону. Будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір, напад – матимуть неминучі наслідки, правопорушники нестимуть відповідну адміністративну чи кримінальну відповідальність.

Маніпулятивне перекручення інформації: в Харківському ТЦК відреагували на випадок в Мерефі 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше