Медики харківської «швидкої» будуть знаходити пацієнтів за допомогою геолокації

Харківські медики користуватимуться новою системою визначення місцезнаходження людини по телефону, повідомили в «Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Для цього необхідно мати смартфон з операційною системою Android або Apple iOS та підключення до інтернету.

«Ситуації, коли потрібно швидко і точно визначити місцезнаходження людини, трапляються постійно. Саме для цього і була розроблена програма. Процес визначення місцезнаходження людини має назву – геолокація. Визначення місцезнаходження можливе лише за згодою людини, яка звернулась в центр екстреної медичної допомоги.

Життя 45-літнього жителя села Петрівка Красноградського району Харківської області було врятовано саме завдяки визначенню місцезнаходження. 26 червня о 13 годині до ЕМД надійшов виклик від чоловіка (отруєння лікарськими засобами), який не міг пояснити своє місцезнаходження. З його дозволу було встановлено геолокацію. Бригада швидко відреагувала на виклик та провела всі необхідні методи інтенсивної терапії».

Похожие новости

Харківські медики реанімували чоловіка після клінічної смерті

На Харківщині на бездоріжжі застрягла «швидка» з пацієнтом

На Харківщині вчасне прибуття «швидкої» врятувало пенсіонерку

Ми використовуємо cookies! Читати більше