На деокупованих територіях Харківщини відновлюють роботу пункти вакцинації

Зробити щеплення від коронавірусу знову можна в деокупованих Ізюмі, Балаклії, а також Вовчанській та Печенізькій громадах.

Загалом на сьогодні в Харківській області працює 121 пункт щеплення.

Всього з початку російської військової агресії у Харківській області було зроблено 126 тисяч щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – майже 3 мільйони, повідомляє ХОВА.

«Ми отримали ще 13 000 доз вакцини Comirnatyі, всі пункти щеплення забезпечені вакциною CoronaVac. Ситуація з COVID-19 не викликає серйозних занепокоєнь», розповіли в Департаменті охорони здоров’я.

Наразі в регіоні для хворих на коронавірус підготовлено 2121 ліжко у 14 медичних закладах, з них 300 – дитячі. Киснем обладнані 1743 ліжка, з них 76 – зайняті.

«Завдяки закупівлі МОЗ на цьому тижні ми отримали три кисневі станції, які вже передали в Обласну дитячу інфекційну лікарню, в Балаклійську лікарню, та 18-у лікарню міста Харкова».

Вона також додала, що з листопада дозволено бустерне вакцинування підліткам віком від 12 до 17 років. Наразі діти від 14 років можуть робити щеплення самостійно, а школярі 12–13 років мають обов’язково бути з батьками.

Похожие новости

У Харкові пройде безплатна вакцинація тварин

На Харківщині за тиждень на грип та ковід захворіли понад 2,5 тис. людей, зафіксована одна смерть

На Харківщині зафіксовано чотири смерті від коронавірусу за тиждень

Ми використовуємо cookies! Читати більше