На Харківщині фіксують зростання захворюваності на  COVID-19

В Харківській області протягом двох тижнів відмічається зростання захворюваності на  COVID-19. За останні 3 дні (20-22.03.2023) зареєстровано 285  випадків проти 262 випадків за весь попередній тиждень (13-19.03.2023).

На зростання інтенсивності епідпроцесу вплинув початок циркуляції на території області нової лінії  штаму Оmicron – XBB.1.5, який викликав значні підйоми захворюваності у світі.

За результатами секвенувань, проведених референс-лабораторією з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», 22.03.2023 у мешканця м. Харків підтверджено захворювання на COVID-19, яке викликано штамом Оmicron коронавірусу SARS-CoV-2, лінія XBB.1.5 (Кракен).

До цього штаму у населення відсутній колективний імунітет, тому очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

Зростання питомої ваги позитивних результатів при дослідженнях на SARS-CoV-2 методом ПЛР також свідчить про початок нової «хвилі» підйому захворюваності.

Джерело: Харківський лабцентр

Похожие новости

На Харківщині за тиждень на грип та ковід захворіли понад 2,5 тис. людей, зафіксована одна смерть

На Харківщині зафіксовано чотири смерті від коронавірусу за тиждень

На Харківщині протягом тижня зафіксовано 5 смертей від коронавірусу

Ми використовуємо cookies! Читати більше