На Харківщині фіксують збільшення кількості випадків COVID-19

На Харківщині допомогу хворим на COVID-19 надають у 14 закладах охорони здоров’я: наразі в регіоні спостерігається поступове зростання рівня захворюваності на COVID-19, що може бути початком весняної хвилі.Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.

За останній тиждень в області зареєстровано 133 випадки, проти 101 – на минулому тижні. 

«Ми бачимо поступове зростання захворюваності на COVID-19. В області превалює штам «Омікрон», нової генетичної лінії вірусу ХВВ.1.5 не зареєстровано», – зауважив Максим Хаустов. 

Він також зазначив, що у 14 закладах охорони здоров’я, де надають допомогу у лікуванні хворих на COVID-19, налічується 2051 ліжко. Зайнятість цих ліжок складає 12% від загальної кількості. У 3 дитячих лікарнях налічується 300 ліжок, з них зайнято 5%. Кількість ліжок з підведеним киснем складає 1703, заповненість – 50%.

«Нагадую, що єдиним захистом від COVID-19 є вакцинація. У Харківській області на сьогодні працює 122 пункти щеплення, всі вони забезпечені вакцинами. Зокрема, в області є близько 55 000 вакцини CoronaVac, 6 000 – Comirnaty Tris від Pfizer, дитячий Comirnaty – 3 000 доз та 300 – Janssen», – повідомив Максим Хаустов.

Актуальний список пунктів щеплення, графік прийому, контактний телефон і наявні вакцини можливо переглянути на сайті.

Похожие новости

На Харківщині за тиждень на грип та ковід захворіли понад 2,5 тис. людей, зафіксована одна смерть

На Харківщині зафіксовано чотири смерті від коронавірусу за тиждень

На Харківщині протягом тижня зафіксовано 5 смертей від коронавірусу

Ми використовуємо cookies! Читати більше