На Харківщині викрили ділків, які торгували трофейною російською зброєю та вибухівкою

Служба безпеки та Національна поліція запобігли продажу зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл у трьох регіонах України. Серед вилученого у зловмисників – понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, а також великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Так, на Харківщині «на гарячому» затримано місцевого ділка, який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження. Зловмисник зберігав зброю у підземному схроні, який облаштував у лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

Під час огляду схованки виявлено:

  • декілька ящиків з тротилом та пластидом;
  • снайперську гвинтівку Драгунова;
  • боєприпаси до гранатометів та протитанкового ракетного комплексу «Фагот»;
  • понад 13 тис. набоїв різного калібру.

За даними слідства, виявлені зразки озброєння фігурант звозив до тайника з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків.

Під Києвом виявлено ще декілька прихованих арсеналів, які залишили окупанти, втікаючи зі столичного регіону. Перша схованка знаходилась у покинутому гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району.

При огляді приміщення там виявлено російський БРДМ з великокаліберним кулеметом. Крім цього неподалік, у підземному схроні, знаходилося понад 150 пострілів до гранатометів та 15 бойових гранат російського виробництва.

Як встановило розслідування, схрони виявили двоє мешканців, які потім вирішили продати знайдене озброєння криміналітету.

На Дніпровщині :затримано місцевого жителя, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова. Фігурант підшукував потенційних клієнтів серед представників кримінальних кіл, з якими підтримував зв’язки.

При цьому зловмисник не збирався обмежуватись продажем тільки одного кулемета.

Під час обшуку в його квартирі та мінівені було знайдено:

  • 2 автомати АК-74;
  • 4 бойові гранати;
  • понад 1,3 тис. набоїв різного калібру.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми. Після проведення процесуальних дій усі вилучені засоби ураження будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Похожие новости

Торгував зброєю: харків’янину загрожує до 7 років позбавлення волі

Продав товаришу бойові гранати: харків’янин отримав 6 років за ґратами

Харківському торговцю зброєю та вибухівкою повідомили про підозру

Ми використовуємо cookies! Читати більше