На «Укрзалізниці» під час ремонту обладнання травмувався співробітник: начальнику цеху загрожує до 8 років тюрми

Автор Галина Шподарева

22 листопада 2021 року електрогазозварювальник дільниці з забезпечення виробництва станції Безлюдівка, що входить до складу виробничого структурного підрозділу Харківська дирекція філії АТ «Укрзалізниця», отримав задачу провести ремонт механічного шнеку для подання цементу в камерний насос.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Начальник цеху знаходився поруч і також займався усуненням несправності. У ході робіт він вирішив провернути вал короткочасним включенням лінії. Не переконавшись в тому, що його колега знаходиться в безпечній зоні, начальник цеху увімкнув лінію.

Вал почав обертатися, і ліву ногу електрогазозварювальника стало затягувати у шнек, в результаті чого вона була затиснутою між лопастями шнеку та піддоном. Почувши крики потерпілого, начальник цеху відключив шнекову лінію і став надавати допомогу колезі.

Внаслідок порушення правил безпеки підозрюваним потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру начальнику цеху філії АТ «Укрзалізниця» за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше