Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру

Автор Галина Шподарева

Кіберфахівці Служби безпеки та співробітники Національної поліції заблокували у Харкові шахраїв, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали гроші громадян.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Щомісяця ділки видурювали у людей десятки тисяч доларів сімейних заощаджень.

Для пошуку потенційних «інвесторів» зловмисники створили в обласному центрі власний кол-центр, який нараховував 40 операторів. Вони телефонували громадянам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку.

Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру 7

Для своїх клієнтів ділки створювали електронні «персональні кабінети», в яких демонстрували постійне «зростання» акцій та пропонували збільшити інвестиції.

Щоб переконати людей вкладати гроші у «фондові проєкти», оператори кол-центру застосовували різні методи психологічного впливу і намагались маніпулювати «вкладниками».

За даними слідства, до організації незаконної діяльності причетні троє мешканців Харкова, які вирішили «заробити» на злочинній схемі.

Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру 9

Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях виявлено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом шахрайства, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України), повідомив спікер прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру 11

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру 13

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше