Очолив окупаційну адміністрацію в Балаклії – викрито колаборанта

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 49-річному чоловіку за фактом добровільного зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після вторгнення рф в Україну підозрюваний пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації рф. Чоловік, перебуваючи в м. Балаклія Ізюмського району, добровільно погодився на зайняття посади так званого «голови тимчасової адміністрації м. Балаклія Харківської області». Псевдопосадовець виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляє пресслужба СБУ в Харківській області, пПсевдоочільник Балаклії – уродженець Горлівки. На співпрацю з ворогом він пішов з ідейних міркувань ще на початку російської агресії. Починаючи з 2014 року, він активно співпрацював з російськими пропагандистськими ЗМІ у якості «псевдоексперта». Брав участь у проектах, що «працювали» на розпалювання сепаратистських настроїв на сході України.Після тимчасової окупації окремих районів Харківщини зловмисник «попросився» у «нову владу», зіславшись на свою активну участь у так званій «гуманітарній організації «Мир – Харкову».

Наприкінці травня отримав таке призначення від «військового коменданта» і одразу розпочав активно допомагати окупаційному режиму.

Наразі колаборанту оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Викриття колаборанта здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно з детективами НАБУ та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Похожие новости

На сім років відправили за ґрати помічника окупаційної адміністрації, якого затримали на звільнених територіях Харківщини

Судитимуть продавчиню з харківського ринку, яка закликала «не бомбити бєлгород»

Оголошено підозру трьом жителькам Харківщини, які влаштувалися на роботу до окупантів

Ми використовуємо cookies! Читати більше