П’ять пожеж через обстріли за добу сталося на Харківщині: зведення ДСНС

Автор yelyzaveta

Протягом доби з 31 жовтня  по 1 листопада рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснено 36 оперативних виїздів, з яких:

14 – на ліквідацію пожеж, 5 з яких були спричинені ворожими обстрілами;

13 – допомога населенню і комунальним службам;

9 – інші виїзди.

Протягом доби на Харківщині зафіксовано 5 пожеж від ворожих обстрілів.

Близько 12:30 російські війська здійснили черговий обстріл по приватному сектору м. Вовчанська. Внаслідок влучання снарядів загорівся житловий будинок. Вогонь охопив площу 100 кв.м. На місці події працювали рятувальники 47-ї Державної пожежно-рятувальної частини та пожежна команда із селища Вільча, котрі протягом 3-х годин загасили вогонь. Завдяки їхнім зусиллям вдалось врятувати сусідній будинок. На щастя обійшлось без постраждалих.

Вдень ворог вчергове завдав ворожих обстрілів по населеним пунктам Куп’янщини Харківської області, в результаті чого сталося 2 пожежі. Одна пожежа сталася за межами с. Мала Шапківка Кіндрашівської громади. На відкритій території горіла трава на площі 4 га. Вогнеборці загасили пожежу та запобігли розповсюдженню полум’я на приватний сектор.

Інша пожежа сталася у с. Кучерівка Петропавлівської громади. На території приватного сектору горів житловий будинок на площі 100 кв.м.

Загалом на пожежах працювало 4 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу ДСНС. Постраждалих немає.

Близько 16:00 ворог завдав масованих обстрілів по м. Вовчанську Харківської області. Внаслідок обстрілів на території місцевого комунального підприємства сталася пожежа. Горіла одноповерхова господарча будівля та 3 одиниці техніки на загальній площі близько 300 кв.м. До ліквідації пожежі були залучені 17 чоловік особового складу ДСНС та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Близько 20:00 знову Петропавлівська громада. І знову окупанти намагались знищити приватний будинок. Вони влучили снарядом прямо в нього. Зайнялась пожежа на площі 200 кв.м. На її ліквідацію були залучені рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини, котрі вже о 21:00 загасили вогонь. Цей обстріл забрав життя цивільного чоловіка та завдав поранень жінці.

Ввечері ворог вчергове атакував територію Ізюмського району. В результаті пошкоджень зазнала будівля  пожежної частини. Рятувальники не постраждали.

На одній з пожеж, що не пов’язана з військовими діями, постраждало 2-є людей. Їх з опіками госпіталізували до опікового центру. Подія трапилась в одному з гаражних кооперативів у Салтівському районі Харкова. Горів один гараж на площі 18 кв.м. Пожежу загасили рятувальники ДСНС о 17:38. Працювали 4 оперативних відділення у складі 20 осіб особового складу та 4 одиниць техніки.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 127 одиниці вибухонебезпечних предметів.

О 13:10 стало відомо про черговий нещасний випадок, який стався у с. Велика Комишуваха Барвінківської громади. За попередніми даними на власному подвір’ї на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався 60-річний чоловік. Внаслідок вибуху він отримав значні поранення і був госпіталізований до лікарні.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше