Під Харковом поліція затримала мародера, який нишпорив по речах загиблих людей

Поліцейські Харківщини викрили чоловіка, який в умовах воєнного стану скоїв крадіжку 800 тисяч гривень у загиблих громадян.

Зловмисник скористався жахливою трагедією, яка сталася 30 березня на автодорозі «Чугуїв-Мілове» поблизу селища Лебяже. Автомобіль потерпілих наїхав на вибуховий пристрій та підірвався. Чоловік у мертвої жінки викрав гроші у різній валюті, повідомляє ГУНП Харківської області.

Правоохоронці Чугуївського районного управління поліції встановили особу, яка причетна до скоєння злочину. Ним виявився 26-річний мешканець селища Чкаловське Чугуївського району. В ході проведення оперативних та слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти. 

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На зловмисника чекає покарання до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, мирні мешканці евакуювалися до безпечного місця та  наїхали на боєприпаси. В результаті двоє людей загинули, поранення отримали п’ятеро осіб, у тому числі дитина.

Нагадуємо, що Верховна Рада України посилила відповідальність за майнові злочини у воєнний час.

Відповідно до змін такі злочини, як крадіжка, грабіж, розбій, вимагання та привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем прирівнюється до особливо тяжких злочинів.

Похожие новости

Уточнена інформація по постраждалим та загиблим у Харкові внаслідок авіаудару – Терехов

Кількість загиблих у Липцях збільшилась до трьох – Синєгубов

Внаслідок удару по Липцях загинула дитина

Ми використовуємо cookies! Читати більше