«Харківобленерго» заявляє про спробу захопити контроль над підприємством підсанкційним олігархом Новинським

Автор Геннадій Семенов

Підсанкційний олігарх Новинський захоплює владу в АТ «Харківобленерго» та нарощує свій вплив в енергетиці.

Таку заяву зробила сьогодні АТ «Харківобленерго».

На другий рік повномасштабного вторгнення одіозний проросійський олігарх Вадим Новинський залишається акціонером АТ «Харківобленерго» через підконтрольну компанію «Смарт Холдинг»: йому належить майже 25 відсотків акцій харківського енергетичного підприємства.

На Новинського ще у грудні 2022 року були накладені персональні санкції.

Він не мав права голосувати на загальних зборах АТ «Харківобленерго» через свою компанію. Вказане обмеження встановлюється законом і технічно забезпечується депозитарною установою, на рахунках якої перебувають акції Новинського, в цьому випадку ТОВ «Стандарт».

Проте напередодні загальних зборів АТ «Харківобленерго», які відбулися 25.12.2023, якимось незрозумілим чином акції Новинського знову стали голосуючими.

При цьому на вказаних загальних зборах розглядалося питання обрання нового складу Наглядової ради – органу, який призначає і звільняє керівництво товариства та вирішує інші важливі питання діяльності підприємства.

Отже, Вадимом Новинським та фактично підконтрольною йому депозитарною установою ТОВ «Стандарт» було повністю проігноровано вимоги закону та указу Президента України з метою захопити владу в АТ «Харківобленерго».

«Вищезазначені дії в умовах військової агресії та постійних атак ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури є недопустимими та повинні бути негайно припинені Службою безпеки України та Міністерством юстиції України», – наголосили в «Харківобленерго».

Як уточнили в «Харківобленерго», на зборах 25 грудня, які проводилися в онлайн-режимі, обирали новий склад Наглядової ради АТ «Харківобленерго». Результати голосування мають бути оприлюднені протягом 10 днів від дати проведення зборів.

АТ «Харківобленерго» звернулося до Служби безпеки України з заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше