Порушили закон “Про оренду землі”: суд задовольнив вимоги прокуратури про повернення ділянки

Автор Ксенія Кайдалова

Суд задовольнив позовну заяву Салтівської окружної прокуратури м. Харкова до ТОВ про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки, розташованої по пр. Ювілейному, територіальній громаді міста в особі Харківської міської ради.

Встановлено, що на підставі рішення ХМР товариству з обмеженою відповідальністю надано в оренду земельну ділянку для будівництва і подальшої експлуатації та обслуговування універсального оптово-роздрібного торговельного центру з автостоянкою.

Надалі дозвіл на будівництво вказаного об’єкта було скасовано. Однак договір оренди припинено не було, і ТОВ продовжувало використовувати земельну ділянку вартістю 115 млн грн, не сплачуючи орендну плату, чим порушило вимоги Закону України «Про оренду землі».

Також встановлено, що постановою Господарського суду Дніпропетровської області вказане ТОВ визнано банкрутом. Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, тому окружною прокуратурою було направлено позов до Господарського суду Дніпропетровської області, який задоволено.

Окружною прокуратурою вжито всіх необхідних заходів для реального виконання зазначеного судового рішення — наразі земельну ділянку повернуто Харківській міській територіальній громаді.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше