Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів»

Автор Геннадій Семенов

Кілька гучних вибухів та потужна пожежа, що розпочалася миттєво. Жителі Основ’янського району Харкова, яких вночі атакували російські дрони, дякують пожежним за бездоганну роботу. Рятувальники, що прибули на місце після ударів «шахедів», запобігли перекиданню вогню на житлові будинки.

Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів» 5

Наталя, жителька Основ’янського району

Потом быстро приехали пожарные, приехали, начали тушить. Сразу начался сильный пожар после прилета. Но потушили, молодцы. Всю ночь тут старались, заливали.

Євген Василенко, речник ГУ ДСНС України у Харківській області

Виникли одразу 5 пожеж. На місці працювали 25 відділень ДСНС та понад 140 чоловік особового складу. Були зафіксовані удари по житловому сектору, господарчим спорудам, по адмінбудівлі та інші об’єкти.

Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів» 7

Найбільша пожежа сталася в Основ’янському районі, де горіла СТО, швейний цех, гаражі та 8 легкових автомобілів. Гасили вогонь до ранку. Врятувати споруди, в які безпосередньо влучили безпілотники, не вдалося. Власник станції техобслуговування поки не знає, що робитиме далі – згоріли понад 10 років праці.

Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів» 9

Олександр, власник СТО

Занимаюсь этим всю жизнь, как ФОП зарегистрирован три года, а строил это 10 лет. Здесь было все – весь инструмент, запчасти, которые у меня были – все здесь.

Власників автівок, які перебували тут на ремонті, вже повідомили про наслідки обстрілу. Ще одна будівля, що стала мішенню «шахедів» – коледж на сусідній вулиці.

Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів» 11

Ігор Терехов, мер Харкова

Атакують мирні об’єкти. Вибуховою хвилею пошкоджені дахи, будемо працювати. Зараз будемо демонтувати цю будівлю. Доведеться зняти контактну мережу, трамваї не будуть ходити. Потім будемо відновлювати рух трамваїв.

Пожежу гасили всю ніч: жителі Основ’янського району Харкова про масовану атаку «шахедів» 13

Внаслідок чергової атаки рашистів на Харків постраждали восьмеро людей: у всіх гостра реакція на стрес. Серед них є двоє дітей: 10-річний хлопчик та дівчинка двох з половиною років.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше