Працівнику харківського військкомату та його подільнику, які допомагали «ухилянтам», загрожує до 5 років позбавлення волі

Автор Галина Шподарева

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та колишнього тероборонівця. За гроші вони допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

Обвинувальний акт направлено до суду, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Свої «послуги» чоловіки оцінювали у 3-5 тисяч доларів США. За гроші вони обіцяли «клієнтам» сфальсифікувати висновок військово-лікарської комісії й таким чином отримати відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнути призову.

У березні 2023 року ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому гарантували відстрочку на 5 років за 3,5 тис. доларів США.

На зустріч вони принесли вже готовий висновок військово-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час, та вже заповнений військовий квиток з відповідними відомостями.

Офіцер та колишній військовий обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Працівнику харківського військкомату та його подільнику, які допомагали «ухилянтам», загрожує до 5 років позбавлення волі 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше