Правоохоронці затримали підозрюваного у наведенні ракет на Харківську ОДА

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 37-річному харків’янину повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Чоловік підозрюється у державній зраді (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік у період з лютого по квітень 2022 року через заборонену в Україні соціальну мережу передавав іншим особам інформацію про адміністративні будівлі та інші об’єкти, розташовані в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ. У подальшому за координатами, які передавав підозрюваний, окупанти обстрілювали місто.

Встановлено, що користувачі акаунтів, яким передавав дані чоловік, належать до агентурного апарату органів розвідки спецслужб рф.

6 липня в ході санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного проведено огляд комп’ютерної техніки, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Похожие новости

15 років тюрми отримав агент фсб, який передавав ворогу геолокації укріпрайонів на Харківщині

На Куп’янському напрямку при спробі втечі затримали агента фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

СБУ затримала російську інформаторку, яка готувала нові обстріли Харківщини

Ми використовуємо cookies! Читати більше