Прокуратура завершила розслідування щодо 9 окупантів, які пограбували будинок у Циркунах

Автор Галина Шподарева

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо дев’яти російських військовослужбовців за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялось раніше, під час окупації с. Циркуни Харківського району дев‘ять військовослужбовців країни-агресора обікрали один з приватних будинків.

З будинку окупанти викрали ноутбуки, планшети, ігрову приставку, телевізор, пральну машинку, смарт-годинник, мобільні телефони, велосипеди та автомобіль. Загальна вартість вкраденого сягає більше 1 млн гривень. 

На викрадені телефони та планшети російські військові влаштували собі «фотосесії» на подвір’ї та у кімнатах будинку. Також знімали цинічні відеоролики, на яких хизувались, як користувались речами власника та розпивали алкогольні напої.

Справу розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області, злочинців судитимуть заочно, повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Прокуратура завершила розслідування щодо 9 окупантів, які пограбували будинок у Циркунах 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше