Річниця масованої атаки на центр Харкова: масштабні руйнування, 10 загиблих

Автор Галина Шподарева

Минув рік з того дня, як рф випустила ракети по будівлі Нацполіції та СБУ у Харкові. Тоді внаслідок удару загинули 10 людей, 17 зазнали поранень.

Після першого удару, який прийшовся на будівлю університету Каразіна, більшість людей, які були в управлінні поліції, встигли забігти у підвал. Частина людей, які спустилися у підвал, також опинилася під завалами після другого удару.

Пряме влучання у будівлю Нацполіції зруйнувало усі поверхи. Виходи з підвалу були засипані. Як розвивалися події того дня згадував начальник Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко в сюжеті Суспільного.

«17 працівників поліції були поранені. Після влучання другої ракети нас засипали в підвалі, виходи були завалені, масово почала поступати гаряча вода.

Десь через годину нас відкопали, ми почали займатися пораненими, евакуйовували. Довгий час під завалами лишалися наші працівники, яких завалило.

Річниця масованої атаки на центр Харкова: масштабні руйнування, 10 загиблих 7

Майже одразу спалахнула пожежа, ми забрали максимально зброю, автомати, боєкомплекти. Частина з боєкомплектів детонувала. Ми чотири дні не могли дістати тіла побратимів через детонацію.

Нас з Синєгубовим ще й дверима металевими завалило. Їх підняли, я знайшов телефон і набрав Ігоря Клименка (міністр внутрішніх справ — ред.), повідомив, що в нас два влучання, і я не розумію по втратах. Ми завалені, організовуємо евакуацію.

Емоцій «а, прилетіло», вже точно не було. Всі були до цього готові: прилетіло — так прилетіло. Які емоції, коли вже на той час розносили Північну Салтівку, вже розбили обладміністрацію, були влучання по місту, це вже стала робоча атмосфера».

Річниця масованої атаки на центр Харкова: масштабні руйнування, 10 загиблих 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше