Ще одне сховище в Харкові в неналежному стані: прокуратура

Автор Геннадій Семенов

Керівник Немишлянської окружної прокуратури Харкова подав до суду адміністративний позов в інтересах держави про зобов’язання привести захисну споруду цивільного захисту у належний технічний стан та готовність для укриття людей.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Встановлено, що на балансі наукового інституту, розташованого в Немишлянському районі Харкова, перебуває споруда цивільного захисту площею понад 800 кв. метрів. Зазначене сховище розраховано на 550 осіб.

За результатами перевірки, проведеної інспектором районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області, виявлено порушення вимог законодавства в частині приведення захисної споруди цивільного захисту у стан готовності.

Зокрема встановлено, що сховище не забезпечено системою вентиляції, відсутні експлуатаційні схеми електропостачання та прилади радіоактивного забруднення.

Системи водопостачання і каналізації захисної споруди також перебувають у неналежному технічному стані.

Щодо виявлених порушень органом контролю складено відповідний припис.

Однак балансоутримувач так і не усунув порушення та не організував безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз, приведення захисної споруди в належний для використання стан. 

Це стало підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Харківського окружного адміністративного суду. Наразі відкрито провадження у справі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше