Спортивна субота: у Харкові військовий встановив рекорди України та Гіннеса

У Харкові встановили три спортивні рекорди – 24-річний спортсмен Дмитро Косатий підтягувався на турніку та віджимався на кулаках. Дмитро зараз служить у ЗСУ. Каже, під час встановлення рекорду думав про своїх побратимів.

Дмитро Косатий, офіцер ЗСУ

Не біло важко, тому що я знав, ради кого і ради чого я стараюся – ради майбутнього України. Навіть у такі важкі часи, як зараз, хочеться прославляти Україну, щоб її знав весь світ і ті люди, які її оберігають. Хочеться подякувати всім за таку неймовірну підтримку, хочеться подякувати моїм друзям.

За плечима спортсмена вже є досягнення – у підйомах з переворотом: Дмитру вдалося зробити вправу 760 разів, це рекорд України. Проте сьогодні чемпіон здійснив не все, що він задумував. У підтягуваннях на рекорд світу вийти не вдалося.

Дмитро Косатий, офіцер ЗСУ

Я думаю, трошки поспішив, на першому рекорді біло дуже багато переживань. Нічого, я думаю, ми справимося.

Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів України

Такої напруги, як сьогодні, у експертів національного реєстру рекордів не було вже давно. Настільки важливо було саме зараз, в цей час, коли над нами літають ракети, поставити цей рекорд. Український офіцер показав всьому світові, що українська армія непереможна. І йому це вдалося.

Таким чином, сьогодні у Харкові було зафіксовано три спортивні рекорди.

Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів України

Ми маємо національний рекорд – найбільша кількість підтягувань на турніку, і ми маємо національний і світовий рекорд – найбільша кількість віджимань на кулаках – 128 разів за одну хвилину. Попередній рекорд 112 разів було поставлено у Китаї. Ми маємо сьогодні нового рекордсмена світу і нехай весь світ пишається Україною.

Щодо підтягувань на турніку, каже Дмитро, він не кидатиме спроб встановити світовий рекорд.

Похожие новости

Ломаченко нокаутував Камбососа та повернув собі пояс IBF

Борці Харківщини повернулися з чемпіонату України з «золотом» та «бронзою»

Харківські фехтувальники взяли «золото» та «срібло» на чемпіонаті України

Ми використовуємо cookies! Читати більше