У Харків приїхав посол Німеччини Мартін Єґер

Автор Галина Шподарева

На Харківщину з робочим візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Мартін Єґер.

Про це повідомили в Харківській ОВА.

Спільно з Віце-прем’єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Мартін Єґер відвідали Каразінський університет, підземну школу та енергетичні об’єкти Харківської області.

У Харків приїхав посол Німеччини Мартін Єґер 7

«Це вже не перший мій візит у Харків. Вражений, що за короткий проміжок часу вдалося відкрити першу підземну школу в місті. Сьогодні росія хоче перетворити Харків у місто привид. Росія боїться Харкова, адже він є символом української незалежності і свободи. Саме тому Харків має для Німеччини особливе значення і тому будемо дбати про місто. Німеччина підтримує Україну в питанні оборони. Ведемо перемовини з нашими партнерами і сподіваємося, що вони теж зі свого боку зроблять поставки, зокрема, і систем ППО», – зазначив Мартін Єґер.

Зокрема, Німеччина допоможе Каразінському університету замінити 500 вікон, які були розбиті внаслідок російської атаки на початку січня. Також планують підтримати регіон у відновленні енергетичних потужностей ТЕЦ і підстанцій.

У Харків приїхав посол Німеччини Мартін Єґер 9

Окрім того, Мартін Єґер анонсував додаткові системи Patriot, IRIS-T та нові системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex.

«Сьогодні ми говорили про три головні напрямки. Перший – це, звичайно, статут протиповітряної оборони. Другий – підготовка до зими, зокрема, децентралізована модель постачання електроенергії і тепла. Харків робив навіть перед цим опалювальним сезоном такі кроки. Проте тоді це стосувалося окремих районів, а нам потрібно, щоб все місто незалежно від обставин було забезпечено  найнеобхіднішим. Третій – допомога Німеччини в інших галузях, проговорили детальний план міжнародних конференцій та координаційних зустрічей, на яких будемо розв’язувати конкретні питання», – розповів Олександр Кубраков.

У Харків приїхав посол Німеччини Мартін Єґер 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше