У Харківської області підтвердили COVID-19 у понад 322 тисяч жителів

Про це 4 липня під час брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

Згідно з постановою Кабміну № 562 з 30 червня по всій території України відмінили карантинні заходи, встановлені з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За словами Максима Хаустова, карантин на території Харківської області тривав майже два з половиною роки.

«Впродовж всього карантинного періоду в регіоні було зареєстровано 322 502 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19, що становить понад 12% населення області. З них 314 760 пацієнтів одужали. На жаль, 7404 випадки закінчилися летально», – розповів Максим Хаустов. 

Він також зазначив, що впродовж пандемії в регіоні було здійснено понад 3,1 мільйона щеплень, з них понад 1,2 мільйона громадян отримали одну дозу, понад 1,1 мільйона – дві дози, 8,7 тисячі жителів отримали додатку дозу препарату від коронавірусу, майже 760 тисяч людей – бустерну.

«Хочу нагадати, що COVID-19 нікуди не подівся і продовжує існувати. За даними Міністерства охорони здоров’я, впродовж останнього тижня в Україні від ускладнень, викликаних COVID-19, померло 19 людей. У Харківській області за аналогічний період діагноз було підтверджено у 110 осіб. Упродовж тижня від ускладнень, викликаних COVID-19, в регіоні померли четверо людей, 144 пацієнти одужали», – розповів Максим Хаустов.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА також додав, що в регіоні продовжують працювати 127 пунктів щеплення від COVID-19, в яких наявні вакцини Comirnaty для дорослих та дітей віком від 5 до 12 років. Також доступна вакцина Janssen.

Найближчим часом у Харківську область очікується надходження 1170 доз вакцини Comirnaty для дорослих та 200 доз Janssen. 

Наразі у Харківській області за необхідності пацієнтам із COVID-19 медичну допомогу можуть надати у 14 закладах охорони здоров’я. Вони діють у Харкові, Чугуєві, Краснограді, Вовчанську, Ізюмі, Балаклії, Лозовій, Куп’янську.

Похожие новости

На Харківщині за тиждень на грип та ковід захворіли понад 2,5 тис. людей, зафіксована одна смерть

На Харківщині зафіксовано чотири смерті від коронавірусу за тиждень

На Харківщині протягом тижня зафіксовано 5 смертей від коронавірусу

Ми використовуємо cookies! Читати більше