У Харкові не можна відновити близько 500 будинків

Близько 500 будинків у місті Харкові не підлягають відновленню після російських обстрілів. Приблизно 300 з них розташовані на Північній Салтівці, повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Мер пояснив, що, чи можна реконструювати будівлю, вирішують фахівці. У роботах з відновлення задіяні всі будівельні організації, і на кожен будинок розробляється проєкт. Де це можливо, виконуються всі необхідні роботи, але іноді відновити будинок неможливо через глобальні пошкодження конструктиву.

«На Північній Салтівці заходиш у двір, і бачиш, що кожен будинок постраждав, а потім приходять спеціалісти, роблять експертизу, і виявляється, що, навіть якщо візуально здається, що дім підлягає відновленню, – зробити це неможливо через глобальні пошкодження, і дешевше буде побудувати на цьому місці новий будинок», – пояснив Ігор Терехов.

Міський голова підкреслив, що ворожа армія завдала Харкову збитків, які вимірюються мільярдами доларів. Крім житлового фонду у різній мірі пошкоджено 109 шкіл, 110 дитсадків, 53 медустанови, котельні, водогони, енергетична інфраструктура, громадський транспорт. За його словами, у місті роблять все можливе, аби відновити житловий фонд та інфраструктуру для комфорту містян.

Похожие новости

На Харківщині власники зруйнованого житла придбали 91 квартиру та 18 приватних будинків

Зносити чи не зносити – ось у чому питання: доля зруйнованих будинків у Харкові

Рік поневірянь: мешканці розбомблених будинків по вулиці Ахієзерів залишилися сам на сам із бідою

Ми використовуємо cookies! Читати більше