У Харкові судитимуть чоловіка, який торгував знайденими під час окупації Циркунів боєприпасами

Прокуратура Харківської області скерувала до суду справу 40-річного жителя Харківщини, якого звинувачують в торгівлі боєприпасами, знайденими під час окупації села Циркуни.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації села Циркуни Харківського району 40-річний чоловік знайшов у полі арсенал боєприпасів та забрав їх до свого будинку.

Після деокупації фігурант перебрався до Харкова, захопивши з собою «майно», серед якого: реактивна протитанкова граната, 7 корпусів ручних осколкових гранат типу Ф1 та 7 підривачів до ручних осколкових гранат типу УЗРГМ.

Ділок встиг продати боєприпаси, заробивши на цьому гроші. За реактивну протитанкову гранату він отримав 3 тис. грн, а за іншу частину боєприпасів – ще 2 тис. гривень.

Також наприкінці грудня 2023 року чоловік у Харкові викрав автомобільне приладдя.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Харкові. Він перебуває під вартою.

Прокурорами Київської окружної прокуратури м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 40-річного чоловіка за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України), та за фактом незаконного придбання, зберігання, збуту бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Обвинуваченого судитимуть у Київському районному суді м. Харкова. Йому загрожує до 8 років позбавлена волі.

Досудове розслідування проводив СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Похожие новости

На Харківщині водій військової частини готував трофейну збою на продаж криміналітету

На Харківщині в двох жителів селища вилучили майже 100 кг артилерійського пороху

На Харківщині затримали чоловіка, який намагався заробити на торгівлі боєприпасами

Ми використовуємо cookies! Читати більше