У Харкові відновили електропостачання в 35% житлових будинків

Автор Галина Шподарева

23 березня в Харкові частково відновили електропостачання, яке було припинене внаслідок масованої ракетної атаки 22 березня: зі світлом вже 35% житлових будинків міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, також комунальникам вдалося підключити до опалення 50% житлових будинків. Роботи з відновлення теплопостачання в решту будинків тривають цілодобово.

«Руйнації дуже серйозні. Зараз складно говорити про терміни відновлення трансформаторних підстанцій та підключення всього міста до електропостачання. Якщо потрібно, вводитимемо графіки відключення, щоб усі харків’яни мали електропостачання у певні години», – повідомив мер.

За його словами, електротранспорт та вуличне освітлення у Харкові не працюють. Натомість комунальні заклади, в тому числі лікарні та поліклініки, функціонують у звичному режимі. Також у місті працюють магазини, АЗС та інші заклади торгівлі та побутового обслуговування населення, які обладнані генераторами.

За словами мера, харків’ян цілодобово готові приймати 74 муніципальні «пункти незламності». Ігор Терехов повідомив, що сьогодні їх відвідали 14,5 тис. мешканців міста. Крім того, 40 тис. харків’ян скористалися послугами пунктів видачі безкоштовного гарячого харчування.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше