У Харкові затримали доцента університету, який коригував удари рф по місту

Контррозвідка Служби безпеки викрила у Харкові ще одного агента головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру). Він коригував ракетно-артилерійські удари рф по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам з боку російсько-окупаційних військ.

Також зловмисник відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських воїнів.

Ще одним його завданням було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

Співробітники СБУ викрили агента воєнної розвідки рф і затримали його у власному помешканні в обласному центрі.

За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського гру через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 49-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Похожие новости

У Харкові судитимуть працівника ТРЦ, який допомагав ворогу коригувати повітряні атаки на місто

СБУ затримала жителя передмістя Харкова, який передавав ворогу дані позицій ППО

Воював за рф на Харківщині та закликав знищувати українців: СБУ викрила зрадника

Ми використовуємо cookies! Читати більше