У Харкові затримано військового, який допомагав переправляти ухилянтів через кордон

Автор Галина Шподарева

У Харкові затримали начальника бойової підготовки однієї з військових частин, якого підозрюють у сприянні незаконному переправленню ухилянтів через державний кордон України «порадами, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України)».

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

У Харкові затримано військового, який допомагав переправляти ухилянтів через кордон 7

Слідством встановлено, що в липні 2024 року до 43 річного майора звернувся знайомий з  проханням надати консультацію щодо підстав уникнення мобілізації на території України під час дії воєнного стану та можливості виїхати за кордон.

Підозрюваний повідомив знайомому, що завдяки його особистим зв’язкам у нього є можливість посприяти у перетині державного кордону України з Румунією.

Через кілька днів майор повідомив військовослужбовця, що процедура перетину державного кордону України змінилась та на даний час він, завдяки особистим зв’язкам з посадовими особами ВЛК, ТЦК та СП, може запропонувати вирішити питання щодо отримання документів про тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров`я та отримати можливість безперешкодного виїзду за кордон.

У Харкові затримано військового, який допомагав переправляти ухилянтів через кордон 9

Але вказане рішення посадовими особами ТЦК та СП буде прийнято лише за умови надання особисто підозрюваному грошових коштів загальною сумою 32 тис. доларів.

Під час отримання грошових коштів підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Встановлюється причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК та співробітників ВЛК.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше