В Харкові арештовано корпоративні права підприємств, власниками яких є росіяни, на суму 16,7 млн грн

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, акціонерне товариство, основним видом діяльності якого є виробництво машин і устаткування, має власника пакету акцій – підприємство, опосередкованим власником якого є резидент російської федерації. Частка вказаного підприємства у статутному капіталі товариства складає понад 15%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 16,2 млн грн.

Також встановлено, що серед засновників харківського ТОВ, яке спеціалізується на виробництві продуктів нафтоперероблення, є громадянин рф. Його частка в статутному капіталі ТОВ складає 50% – у грошовому еквіваленті це відповідає сумі в 500 тис. грн.

Оскільки діяльність зазначених підприємств може бути спрямована на заподіяння шкоди економічній безпеці України, фінансування дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, прокурор звернувся з відповідними клопотаннями до суду.

Наразі триває передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Заходи щодо арешту корпоративних прав компаній, пов’язаних з рф, проводились за активного сприяння та оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Також тривають заходи щодо встановлення інших активів, об’єктів нерухомості, корпоративних прав та майна, що належить безпосередньо або через афілійованих осіб рф та її резидентам.

Похожие новости

Фільчаков на Міжнародному форумі розповів про боротьбу з оргзлочинністю під час війни на Харківщині

Окупанти накрили артилерією село Курилівка на Харківщині: слідчі показали наслідки

На Харківщині фермер незаконно орендував землю комунальної власності вартістю 28 млн грн

Ми використовуємо cookies! Читати більше