Взято під варту харківʼянина, який мріяв про захоплення східного регіону України

Автор yelyzaveta

У Харкові затримали чергового пропагандиста «руского міра», який чекав на захоплення України. 54-річний харків’янин на власних сторінках у соцмережах прославляв і виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію рф проти України.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисник поширював матеріали, у котрих підтримував російську армію та путіна. Також у своїх публікаціях агітатор писав, що хоче аби рф швидше захопила Україну.

Взято під варту харківʼянина, який мріяв про захоплення східного регіону України 7

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання пропагандиста, де виявили мобільний телефон та флешку з матеріалами ворожої пропаганди.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників».

Взято під варту харківʼянина, який мріяв про захоплення східного регіону України 9

Після оголошення підозри, зловмисник переховувався від слідства та намагався втекти до рф, проте оперативники встановили його місцезнаходження і затримали.

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до 01.01.2024 включно. 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Взято під варту харківʼянина, який мріяв про захоплення східного регіону України 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше