З території Борівської громади вдалося евакуювати 800 людей

Станом на 4 липня Борівщина залишається тимчасово окупованою російськими військами.

Жителі окупованої громади не полишають спроб виїхати з окупації, повідомляє Телегам-канал Борівської селищної ради. Сьогодні відбулась чергова евакуація через печенізьку дамбу. З кількох громад, включно з Борівською, виїхали понад 800 людей. Щопонеділка евакуація стає все складнішою через обстріли в цьому районі. Проте протягом шести проведених евакуацій жодна людина з числа евакуйованих не постраждала завдяки злагодженій роботі волонтерів, силовиків, органів влади та гарній підготовці до евакуації самих мешканців. Чи будуть можливими наступні евакуації, невідомо, все залежить від безпекової ситуації та поведінки росіян.

За даними аерофотозйомки, кількість окупаційних військ на території громади постійно змінюється. Наразі найбільше зосередження живої сили та військової техніки противника спостерігається у Боровій, Пісках-Радьківських та Підлимані. Значна частина загарбників знаходиться у лісовій зоні. Деякі підрозділи розселилися в адмінбудівлях суду, пенсійного фонду, колишнього управління агропромислового комплексу в центрі Борової. Також періодично продовжується транзит російських військ через територію громади.

Ті борівчани, хто виїхав, намагаються допомагати і підтримувати тих, хто залишився, передаючи на окуповану територію найнеобхіднішу гуманітарну допомогу. На жаль, передати її туди не завжди вдається. Операція з передачі гумдопомоги потребує значних зусиль багатьох відчайдушних людей та обтяжена численними ризиками. Наступна передача гуманітарного вантажу в Борівську громаду запланована на 13 липня. Якщо ви маєте гостру необхідність передати посилку своїм рідним чи близьким людям, будь ласка, заповніть онлайн-форму https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_HlmckPa22f9igh0jKLYUZ_Eo8KVkqRRS4ndaRQ8H6ssyaA/viewform Після того, як дана форма буде заповнена і відправлена, з вами зв‘яжуться волонтери.

Похожие новости

Катували та грабували цивільних на окупованій Харківщині: повідомлено про підозру вісьмом зловмисникам

У ЗСУ підтвердили захоплення військами рф села Крохмальне на Харківщині

Кількість катівень, які окупанти влаштували на Харківщині, виявилася найбільшою в Україні

Ми використовуємо cookies! Читати більше