“За програмою «єВідновлення» у Харківській області вже звернулися близько 10 тисяч людей” – Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської ОВА розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» 24 травня.

Наразі у Харківській області зафіксовано 28 тисяч об’єктів, зруйнованих або пошкоджених в результаті повномасштабного вторгнення рф. 

«За програмою «єВідновлення» по компенсацію за пошкоджене майно у Харківській області вже звернулися близько 10 тисяч людей. Ми щодня співпрацюємо з органами місцевого самоврядування у цьому напрямку. Я особисто наполягаю на пришвидшенні процессу внесення даних до Реєстру пошкодженого та знищеного майна», – розповів Олег Синєгубов.  

На сьогодні вже внесено до Реєстру близько 17 тисяч об’єктів, робота триває. Начальник ХОВА додав, що динаміка наповнення Реєстру досить висока і впродовж одного-двох місяців процес внесення постраждалих або зруйнованих об’єктів до нього може бути завершений. 

«У першу чергу до внесення підлягають ті об’єкти, які розташовані у населених пунктах, куди люди можуть повертатися з огляду на безпекову ситуацію. Ті об’єкти, які значно пошкоджені або зруйновані вщент, будуть відповідним чином оглянуті, зафіксовані та внесені у реєстр у наступні черги», – зазначив Олег Синєгубов.

Похожие новости

Нові квартири та будинки замість зруйнованих окупантами отримали понад 200 жителів Харківщини

На Харківщині власники зруйнованого житла придбали 91 квартиру та 18 приватних будинків

Замість зруйнованих окупантами домівок вже понад 50 сімей отримали квартири та будинки на Харківщині

Ми використовуємо cookies! Читати більше