Забруднювали атмосферу та не платили екоподаток: завершено слідство щодо підприємства на Харківщині

Автор Галина Шподарева

Прокуратура та БЕБ завершили слідство щодо підприємства, яке ухилялось від сплату екоподатку: завдані державі збитки сягнули суми понад 9 млн гривень.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури детективами ТУ Бюро економічної безпеки у Полтавській області завершено досудове розслідування щодо службової особи за фактом умисного ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненого службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, протягом тривалого часу службова особа одного з підприємств-постачальників природного газу на Харківщині відображала у фінансово-господарській документації занижені показники викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Фактично підприємство умисно ухилилялось від сплати екологічного податку з викидів метану в повітря при транспортуванні газорозподільною мережею природного газу. 

Відповідно до висновку експертизи Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Заслуженого професора М.С. Бокаріуса», розмір завданих підприємством державі збитків становить понад 9 млн гривень.

Під час слідства завдані державі збитки відшкодовані у повному обсязі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше