Заочно судитимуть харків’янина, який воював на боці рф у Малій Рогані та Ізюмі

Автор yelyzaveta

Житель Харкова ще у 2015 році переїхав жити до російської федерації та періодично навідувався до так званих «Д/ЛНР». Чоловік активно підтримував дії ворога та роками заробляв собі «авторитет». У нових колах його називали «Салтовка», бо саме у цьому районі мешкав харків’янин. Відомо, що під час повномасштабного вторгнення рф на територію Україні він брав активну участь у бойових діях в населених пунктах Харківської області, а саме у Малій Рогані та Ізюмі.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Зміцнивши зв’язки з російськими кураторами, він вступив до лав окремого підрозділу 16-ої бригади головного управління генштабу збройних сил рф.

У 2022 році чоловік через заборонену соцмережу в Україні «Одноклассники» написав своїй знайомій з Харкова під виглядом дружньої розмови. Насправді він випитував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та розташування техніки.

Жінка, проявивши громадську свідомість та пильність, не погодилася надати йому жодної інформації.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Харків’янина оголошено у розшук. Його судитимуть заочно у Київському районному суді м. Харкова. Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше