Завершено спеціальне досудове розслідування стосовно бойовика підрозділу «Сомалі» так званої «днр»

Автор Галина Шподарева

Слідчи Харківщини завершили досудове розслідування стосовно бойовика підрозділу «Сомалі» так званої «днр»: встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну бойовик псевдореспубліки брав активну участь в окупації селища Великий Бурлук Куп’янського району.

Перебуваючи у місті Донецьк, у 2016 році 28-річний чоловік вступив до лав терористичної організації «днр», а саме до 3-ої окремої мотострілкової бригади «Беркут». Після цього він з власної ініціативи вступив до одного зі структурних підрозділів терористичної організації «днр» – не передбаченого законом України збройного формування 1-ої окремої батальйонної тактичної групи «Сомалі» та брав участь в окупації населеного пункту Куп’янського району.

Слідчим Куп’янського РВП під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області за оперативним супроводом співробітників УСР в Харківській області  затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувачений перебуває в розшуку. За санкціями статей йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Завершено спеціальне досудове розслідування стосовно бойовика підрозділу «Сомалі» так званої «днр» 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше