Жодних документів та незаконно набуті приміщення вартістю 1,5 млн грн

Автор Ксенія Кайдалова

Суд задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування та витребування нерухомого майна на користь Харківської міської територіальної громади.

Встановлено, що в 2013 році між Харківською міською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди підвальних нежитлових приміщень, розташованих по вул. Чичибабіна в Харкові. 

У подальшому підприємець звернувся до Управління комунального майна та приватизації Харківської міської ради з листом про надання дозволу на приватизацію орендованого майна шляхом викупу , однак при цьому не надав жодних документів, які б надавали таке право.

У 2018 році між ХМР та підприємцем укладено договір купівлі-продажу, відповідно до якого у власність ФОП перейшли вказані приміщення.

Прокуратурою встановлено, що процедуру приватизації проведено із порушенням вимог законодавства. Продаж майна мав бути проведений шляхом аукціону або конкурсу. Продаж міг бути проведений шляхом викупу виключно за умови здійснення орендарем поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об’єкта без завдання йому шкоди, в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна. Але підприємець жодних поліпшень орендованого майна за період перебування нежитлових приміщень у нього в оренді по день подачі заяви до ХМР для викупу не здійснив.

Рішенням Господарського суду Харківської області позов окружної прокуратури задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше