Доглядова косметика для волосся: різновиди та особливості застосування ®

Автор Галина Шподарева

Красиве та здорове волосся — безумовно важлива частина образу. Розкішні локони додають неабиякої впевненості та покращують настрій, а для того, щоб зробити їх такими достатньо підібрати правильну доглядову косметику. Добре, що з сучасним різномаїттям баночок це зробити не так складно. Для цього навіть не потрібно виходити з дому, адже в мережах магазинів як, наприклад, ISEI https://isei.ua/kosmetika-dlya-volos можна придбати комплексний догляд за волоссям, підібравши його з консультантами навіть онлайн.

Доглядова косметика для волосся: різновиди та особливості застосування ® 7

Види косметики для волосся

Сьогодні на ринку косметики настільки широке розмаїття засобів для волосся, що часто губишся, що ж таки найкраще додати у свою рутину. Розглянемо основні — це шампунь, кондиціонер, маска та олійка.

Шампуні

Шампунь — це основа та початок будь-якого догляду за локонами. Без якісного правильного очищення шкіри голови від забруднень, надміру себуму та залишків стайлінгових засобів жодна інша косметика не буде ефективною і жодні бренди не врятують. До речі, пам’ятай, що голову потрібно мити у міру забруднення. Якщо мити рідше, вона не стане масніти менше. Так, це популярний міф, але таким чином лиш порушується виділення себуму, він стає густим та в’язким і з часом такі експерименти можуть привести до себорейного дерматиту.

Бальзами та кондиціонери

Як другий етап після шампуню варто використовувати бальзам або кондиціонер на довжину. Різниця між цими двома засобами полягає лише у назві. Принцип їхньої дії абсолютно ідентичний. Засіб слід наносити на вологі локони, відступаючи 5-7 сантиметрів від коренів, почекати 1-5 хвилин і змити. Використання бальзамів та кондиціонерів сприяє розплутуванню, пом’якшенню та розгладженню.

Маски

Маски для довжини волосся діють за принципом кондиціонера та часто є його альтернативою. Іноді вони мають більш насичений склад, більше активних компонентів та потребують довшого часу експозиції(від 10 хвилин до години). Маску варто використовувати для глибшого зволоження та відновлення пошкодженої структури волосини. 

Також є маски для шкіри голови: вони класно живлять шкіру, здатні покращити якість волосяних цибулин та можуть посприяти кращому росту волосся.  

Олії

Олійка для волосся — незмивний засіб, який наноситься на вологі кінчики волосся перед сушкою феном. Олійка чудово пом’якшує, розгладжує та береже кінчики від посіченості. Та пам’ятай, якщо кінці вже сухі та посічені — жоден засіб їх не врятує(лише ножиці). Тому обрізаємо і користуємось олійкою, щоб більше не сіклись.

Популярні бренди доглядової косметики для волосся

Сьогодні одним із провідних виробників доглядової косметики для волосся є Корея. 

Так в асортименті La`dor можна знайти засоби для абсолютно різних типів та потреб волосся: від шампунів до філерів. При цьому склад цих засобів однозначно не може не тішити. 

Daeng Gi Meo Ri відомий своїми шампунями та кондиціонерами, з екстрактами лікарських трав у складі, використання яких запобігає випадінню та дарує локонам блиск.

Засоби Kerasys  своєю чергою створюють ефект салонного догляду в домашніх умовах. 

Однак, пам’ятай, що при виборі косметики для волосся в першу чергу варто орієнтуватися на компоненти у складі засобів, а не лише на популярність бренду.

Топ 5 засобів для догляду за волоссям

Зважаючи на те, що всі ми індивідуальні та волосся у всіх зовсім різне, топ засобів у кожного також зовсім різний. Та все ж є деякі, які полюбилися багатьом споживачам та стали бестселерами.

  1. Філер Lador Perfect Hair Fill-Up
  2. Шампунь DAENG GI MEO RI Vitalizing Shampoo
  3. Капсули Ellips Hair Vitamin Smooth&Shiny
  4. Кондиціонер Aekyung kerasys hair clinic system revitalizing conditioner
  5. Пілінг для шкіри голови Marie Fresh Cosmetics scalp peeling

Ці засоби підходять більшості, тому можуть бути класною ідеєю подарунка.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше