Як доглядати трикотажну тканину – основні рекомендації ®

Автор Галина Шподарева

У гардеробі кожної людини можна знайти трикотажні вироби, оскільки вони шиються для чоловіків, жінок та дітей. Цей матеріал має широкий спектр застосування – від нижньої білизни до пальта. На світових подіумах рік за роком відомі кутюр’є представляють свої колекції з розкішними вбраннями трикотажними для будь-якого сезону.

Особливою популярністю у жінок користується bsl одяг (світшоти, худі, толстовки, светри та багато іншого), вона має високу якість, тривалий час зберігає колір, структуру. Але багато залежить від правильного догляду, хоч трикотаж відноситься до невибагливого та практичного матеріалу, за ним потрібно доглядати. Нижче можна розглянути основні рекомендації щодо догляду за трикотажною тканиною.

Поради щодо догляду за трикотажем

Щоб зберегти форму та уникнути розтягування або скочування трикотажних виробів, рекомендується дбайливе та швидке прання, бажано без попереднього замочування. Найкраще вибрати ручне прання, при якому речі м’яко і часто стискають, а не труть. Під час прання слід використовувати теплу воду, а не гарячу, щоб уникнути стиснення речі.

Нижче можна розглянути ряд важливих особливостей, яких слід дотримуватися під час догляду за трикотажним одягом:

  • Делікатний трикотаж краще прати в мильній стружці або шампуні. Для виготовлення мильного розчину беруть приблизно 2 г мила на 1 л води;
  • Якщо ви боїтеся, що після прання у гольфа може витягнутися комір – прошийте його широкими стібками по краю. Після прання видаліть нитку;
  • Якщо на одязі є плями, зробіть концентровану суміш, розчинивши у воді миючий засіб, і просочіть нею забруднені ділянки. Реч залиште на 15 хвилин, потім відправляйте її у прання;
  • Для прання одягу з мохера та ангори рекомендується використовувати яєчний шампунь для волосся. Цей метод дозволяє зберегти пухнастість та м’якість речей після прання;
  • Трикотажні речі краще прати у м’якій воді. Тому при пранні у воду додають чайну ложку соди;
  • Якщо під час останнього полоскання виробу з ангори додати у воду ложку гліцерину, одяг буде м’яким;
  • Усунути неприємний запах і зробити колір яскравішим допоможе ложка оцту або соди, додана у воду для полоскання.

Не рекомендується вішати мокрі трикотажні речі на сушарку, оскільки це може призвести до їх розтягування та втрати форми. Найкраще розправити вироби на горизонтально розташованій поверхні, наприклад на махровому рушнику. Додатково можна покласти рушник зверху.

Через годину можна зняти верхній рушник та замінити нижній на сухий. Не рекомендується сушити трикотаж поруч із обігрівальними приладами або на прямому сонячному світлі, щоб уникнути їхньої деформації.

Рекомендується прасувати висушений одяг з виворітного боку. Особливо слід бути обережними при прасуванні рельєфних малюнків, оскільки вони не витримують високих температур і не повинні оброблятись парою. Термічна обробка може призвести до витягування або сплющування малюнків. Якщо потрібно прасувати такі малюнки, рекомендується використовувати марлю як прокладку.

З трикотажу у продажу зустрічається величезний асортимент речей, серед жінок особливою популярністю користуються різноманітні футболки, кофти, світшоти, які можна придбати на сайті https://betega.com.ua/svitshot-bsl-ua. Але щоб вони змогли довго зберігати відмінну якість і прекрасний вигляд за речами потрібен правильний і особливий догляд.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше