Переваги роликів з регульованою довжиною для дітей ®

З початку нульових стали активно використовуватись дитячі ролики з регульованим розміром, які добре зарекомендували себе. Виробники розробили таку конструкцію спеціально для дітей та підлітків. Зумовлені подібні конструкційні особливості тим, що нога дитини швидко росте і постійно купувати ковзани, що підходять за розміром, фінансово накладно. Це недоцільно ще й тому, що дитина звикає до роликів і часта їх зміна завдає дискомфорту. Ковзани з регульованою довжиною при цьому за надійністю, безпекою, зручністю та іншими параметрами не поступаються класичним аналогам.

Основні переваги роликів з регульованою довжиною для дітей

Практично всі сучасні моделі роликових ковзанів можуть за необхідності регулюватися за довжиною. Більшість розсувних роликів збільшуються у розмірі від кількох міліметрів до кількох розмірів зі зростанням ноги дитини. На таких ковзанах діти можуть кататися кілька сезонів. Вони мають ряд переваг порівняно з традиційними роликами, оскільки:

  • ковзани можна збільшувати зі зростанням дитини;
  • достатньо купити одні якісні, надійні та зручні ролики від відомого бренду, а не кілька бюджетних моделей від невідомого виробника;
  • ролики можна піднести в якості подарунка-сюрприза, завдяки тому, що модель можна придбати без примірки;
  • простота підгонки по нозі забезпечує підвищений комфорт і безпеку під час катання.

Однак у таких лінійках менше представлені вузькоспеціалізовані ролики для дітей, наприклад, для агресивного чи швидкісного катання. Проте в магазинах у Київі можна знайти такі моделі з регулюванням довжини на замовлення.

Принципи та механізми налаштування розміру дитячих роликів

Наявність особливого механізму дозволяє збільшувати/зменшувати розмір ковзанів для дітей, підлаштовуючи їхню довжину під параметри юного ролера. Підібрані за правилами черевики дозволять кататися в них дитині, що росте, до 4 сезонів. Існує два види розсувних роликів в залежності від типу регулювання:

  • із збільшенням за міліметрами;
  • за розмірним рядом.

Основною перевагою системи по міліметрах є можливість більш тонкого підстроювання до розміру ноги, що зробить катання ще зручнішим, проте ціна таких моделей зазвичай вища. Другий варіант зручніший, якщо йдеться про ковзани для маленької дитини, якій важко оцінити, наскільки більше чи менше потрібно зробити черевик.

Ролики з регульованою довжиною можуть мати різні висувні частини – носок та п’яту. Перший випадок – оптимальний, оскільки при висуванні носка не відбувається зміщення центру ваги дитини, а отже йому не потрібно звикати до нового положення тіла під час катання. До того ж подовження черевика попутно підвищує його повноту.

Другий варіант – менш комфортний, але більш простий, при якому можна збільшити довжину на 4-5 розмірів. За рахунок зміни положення п’яти центр рівноваги зміщується та керувати ковзанами стає складніше. Однак така опція забезпечує комфортне катання навіть власникам широкої стопи.

Регульовані ролики для дітей: поради з безпечного користування

Ролики дитячі з регульованою довжиною будуть найбільш комфортні та безпечні у використанні, якщо дотримуватись певних специфічних порад. Серед таких рекомендацій:

  1. Перевірка кріплення перед використанням – перед тим, як дозволити дитині користуватися роликами, необхідно переконатися, що всі кріплення їх регульованих частин надійно зафіксовані. Ненадійні кріплення можуть призвести до аварії чи травми.
  2. Регулювання розміру згідно з інструкцією – користуватися регульованими частинами роликів слід відповідно до рекомендацій виробника. Неправильне налаштування розміру може призвести до незручності та потенційних травм.
  3. Поступове збільшення довжини – для дитини-новачка в катанні на роликах починати варто з меншої довжини, поступово збільшуючи її в міру того, як дитина стає більш впевненою та вмілою в управлінні.
  4. Підтримка та наставництво – у період звикання дитини до роликів, у яких регулюється довжина, потрібно допомагати їй налаштовувати їх правильно та навчати безпечним технікам катання.
  5. Періодична перевірка роликів на наявність зносу або пошкоджень, особливо в області частин, що регулюються. Щоб уникнути аварійних ситуацій, потрібно замінювати чи ремонтувати зношені деталі.
  6. Дотримання обмежень за вагою та розміром – потрібно враховувати рекомендації щодо максимальної ваги та розміру, вказані на упаковці або в інструкції з використання. Перевищення цих обмежень може бути небезпечним.

Також дитину необхідно навчити техніці регулювання. Для цього варто переконатись, що дитина розуміє, як правильно регулювати довжину роликів і знає, коли і як це робити залежно від умов катання.

Похожие новости

Чому не варто боятися купувати б/в iPhone? ®

Як перевірити податковий борг контрагента? ®

Як знайти роботу в Харкові. ТОП 5 перевірених ресурсів ®

Ми використовуємо cookies! Читати більше