Поради щодо догляду за шкіряними браслетами та рекомендації з вибору якісного виробу®

Автор Галина Шподарева

Аксесуари та прикраси з натуральної шкіри — чудове доповнення образу в стилі casual. Стримані та лаконічні, доповнені шармами, оригінальними вставками або незвичайною застібкою — такі вироби мають дорогий та модний вигляд. Ідеальне поєднання: шкіряний браслет жіночий, годинник або прикраси із золота або срібла. Головне — правильно підібрати якісну модель. Надалі лишається дотримуватися правил догляду за матеріалом, які допоможуть продовжити термін його служби.

Поради щодо догляду за шкіряними браслетами та рекомендації з вибору якісного виробу® 1

Про що корисно знати власницям шкіряних браслетів

Аксесуари зі шкіри можуть як роками виглядати бездоганно, так і втратити свою красу і лоск вже через кілька місяців. Все залежить від особливостей використання виробу. Корисно дотримуватися таких правил:

  • неприпустимий контакт з агресивною хімією — під час прибирання потрібно обов’язково зняти прикрасу з руки;
  • висока вологість руйнує структуру матеріалу — браслет краще залишити вдома перед походом у сауну чи басейн;
  • ультрафіолетові промені пересушують натуральну шкіру — виріб зберігають далеко від сонячного світла, у сухому та темному місці.

Варто зняти браслет і під час інтенсивних занять спортом або будь-якої фізичної роботи, щоб випадково не розірвати, не порізати або іншими способами не зіпсувати його. Прикраси, призначені для носіння шармів, важливо не перевантажувати, щоб уникнути деформації. Максимум 5–7 підвісок матимуть чарівний вигляд і не розтягнуть шкіру. Дотримання простих рекомендацій дозволить багаторазово продовжити термін служби виробу, зберігши його бездоганний вигляд.

Поради щодо догляду за шкіряними браслетами та рекомендації з вибору якісного виробу® 3

Як доглядати за шкіряними браслетами

Шкіра не терпить забруднень. Пил і бруд, проникаючи в структуру матеріалу, стають місцем проживання хвороботворних мікроорганізмів. Тому очищувати аксесуар зі шкіри потрібно регулярно. Для безпечного чищення використовуйте такі способи:

  • Приготувати суміш із води та соди, щоб вийшла досить густа кашка сметаноподібної консистенції. Як альтернативний варіант можна використовувати слабкий мильний розчин (якщо забруднення мінімальні).
  • Змочити ватний диск у приготованому розчині та м’яко обробити поверхню виробу. Не варто докладати зусиль — це зіпсує браслет. За наявності бруду, що в’ївся, варто залишити содову суміш на 40–60 хвилин — і поверхня очиститься.
  • Ретельно змити соду чи мило чистою прохолодною водою. М’якою тканиною протерти аксесуар насухо (волога шкодить шкірі) і залишити його на кілька годин до повного висихання.

При такому підході матеріал зберігає форму та красу зовнішнього вигляду протягом тривалого часу. Процедуру важливо регулярно повторювати у міру забруднення прикраси.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше