50 дітей з родинами евакуювали з Харківської області

Автор Геннадій Семенов

Організований виїзд сімей відбувся завдяки співпраці Харківської та Волинської ОВА за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

Серед евакуйованих – 50 дітей у складі 17 родин. Це сім’ї опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та родин патронатних вихователів, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

50 дітей з родинами евакуювали з Харківської області 7

«Родини з дітьми будуть розміщені в санаторному закладі Волинської області, де їм забезпечено соціальний супровід та надаватиметься необхідна соціальна підтримка, в тому числі психологічна й матеріальна», – розповіла Віта Ковальська.

Рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування разом з їх законними представниками, з окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів Харківської області, розташованих близько до лінії розмежування або в прикордонній зоні з рф в умовах воєнного стану, ухвалили під час засідання Ради оборони області.

Загальна кількість дітей пільгової категорії становить 123 дитини з 77 родин, додала заступниця начальника Харківської ОВА.

Робота з сім’ями, які виїхали з населених пунктів, розташованих близько до лінії розмежування або в прикордонній зоні з рф, але продовжують проживати в місті Харків та Харківській області, з метою їх евакуації до безпечних регіонів України триває.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше