Чорні «шахеди» не підвищили ефективності атак ЗС рф – Євлаш

Автор Геннадій Семенов

Окупанти намагалися трохи видозмінити тактику атак дронами-камікадзе іранського походження Shahed і перефарбували частину з них у чорний колір. Це не допомогло їм підвищити ефективність.

Про це заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 26 березня, пише Фокус.

За його словами, минулої ночі українським захисникам вдалося знищити всі 12 запущених безпілотників. Окупанти використовують цинічні методи ведення війни й атакують об’єкти стратегічної та цивільної інфраструктури. Цей раз не став винятком.

«Цієї ночі ці 12 «шахедів», які летіли з Курської області рф і Криму, прямували по наших об’єктах, зокрема по мостах та інших. Однак мобільні групи ППО неодноразово демонстрували свою ефективність навіть у важких погодних умовах і вночі. Навіть ті ж самі перефарбовування «шахедів» у чорний колір не сильно допомогли ворогу, все одно наші захисники неба виявляють і вражають їх за будь-яких умов», – каже Ілля Євлаш.

Окремо представник Повітряних сил додав, що це не перша подібна атака і явно не остання. Водночас українська сторона готова до провокацій і продовжує контролювати ситуацію.

Усі ворожі пересування і ймовірні пуски будь-яких ударних засобів відстежуються, після чого знищуються. Мова як про дрони, так і про ракети.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше