Чи проводиться в області хіміотерапія: запити пацієнтів – відповідь облздрава

Напередодні пацієнтські організації заявили, про те що сотні онкобольних харківщини, які залишаються у місті не можуть продовжити лікування, зокрема хіміотерапію.

Активістка руху Світлана Резван написала у фейсбуці:

Три дні тому я телефонувала голові облздрава Хаустову з питанням, чому онкохворим не оказують допомогу, чому наші онкохворі не можуть отримати хіміотерапію?

Чому опухоЛя Лихман, який є керівником Харківського Онкоцентру після попадання снаряду, після вибитих шибок і дверей нічого не зробив, щоб закрити дири і забезпечити сохранність ліків і обладнання?

Чому опухоЛя Лихман намагався не допустити до роботи лікарів, які не виїхали і хотіли працювати?

Чому опухоЛя Лихман передав деяке обладнання ОЦО в обласну лікарню без документів?

Куди опухолЯ Лихман вивіз вчора обладнання з операційної мамології?

А головне, чому опухоЛя Лихман стверджує в ХОДА і доповідає Хаустову, що протягом місяця в інституті Зайцева опухолЯ Лихман оперує, капає хімію і лікує усіх онкопацієнтів, які до нього звертались?

ому опухоЛя Лихман сьогодні відмовив пацієнтам в хіміотерапії зі словами – “війна….яка хімія?

Я звертаюсь до усіх причетних до злочину, який відбувається сьогодні на Харківщині – Як у вас в війну хватає наглості і на скільки у вас взагалі немає ні душі, ні совісті, щоб так гратися життям людей?!!!

За домовленістю з паном Хаустовим, я передала йому перший список пацієнтів з контактами, які потребують продовження лікування і хіміотерапії. До початку військових дій ці пацієнти отримували лікування і хімію в ОЦО за кошти держави.

Пан Хаустов сказав, що жодний препарат не буде переданий в інші регіони, щоб пацієнти могли отримати хіміотерапію в містах, де не ведуться такі інтенсивні бойові дії і пообіцяв особисто зробити так, щоб кожен пацієнт отримав ліки, яких потребує.

І останнє запитання – хто і на яких підставах сьогодні може шантажувати пацієнтів тим, що ліки неможливо передати в більш спокійні регіони і примушувати пацієнтів госпіталузуватись саме тут, в Харкові, під постійними обстрілами?!»

Додаткова, у виданні Newsroom з’явилась інформація про те за наказом в.о. директора онкоцентра у невідомому напрямку вивезене обладнання.

В ХОВА запевняють, Харківський обласний центр онкології надає допомогу за вказаними номерами. Місцезнаходження лікарів та апаратури із зрозумілих причин не вказують, але запевняють: кожен мешканець Харківської області та міста Харкова, також й тимчасово переміщені особи, які наразі мешкають на території міста та області, можуть звернутися за вказаними телефонами для отримання спеціалізованої допомоги.

Працює терапевтична, хіміотерапевтична, хірургічна онкологія та діагностика!

Ми використовуємо cookies! Читати більше