До евакуації цивільного населення на Харківщині залучено понад 40 волонтерських організацій

Автор Галина Шподарева

На Харківщині триває обов’язкова евакуація з низки населених пунктів Курилівської та Кіндрашівської громад Куп’янського району. За останніми даними, з цих громад евакуйовано 48 осіб, з яких 22 дитини. Самостійно покинули територію 22 особи.

Про це повідомили в Харківській ОВА.

Іван Сокол, директор Департаменту цивільного захисту

Усі алгоритми дій щодо централізованої та окремої евакуації відпрацьовані. На випадок зміни безпекової ситуації маємо чіткий план евакуації по кожній територіальній громаді. Він корегується щомісяця.

До евакуації цивільного населення на Харківщині залучено понад 40 волонтерських організацій різного профілю. Серед них: евакуація маломобільних людей, тварин, цілих родин з тваринами.

До евакуації цивільного населення на Харківщині залучено понад 40 волонтерських організацій 7

Євген Коляда, розповів керівник БО «Координаційний гуманітарний центр»

Закликаємо усіх людей, які перебувають в прифронтових територіях, прикордонних населених пунктах, не боятися та звертатися за евакуацію. Впродовж 24 годин після отримання заявки, вона оперативно опрацьовується і евакуаційна місія готова допомагати. Є волонтери, що здійснюють виїзди до населених пунктів, що розташовані за півкілометра-кілометр від лінії зіткнення.

Як зазначили в ОВА, при розміщенні в місцях компактного розташування внутрішньо переміщені особи отримують усію необхідну підтримку, зокрема: юридичну допомогу в оформленні документів, продукти харчування, теплі речі, психологічно-соціальну допомогу тощо.

Активний процес евакуації з деокупованих територій Харківщини розпочався у вересні 2022 року. За цей час спільними зусиллями Харківської ОВА та волонтерських організацій евакуйовано 29 750 людей, серед них 709 дітей.

Понад 500 людей евакуювалися до більш безпечних населених пунктів з початку року – Олег Синєгубов

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше