Допомагала окупантам: викрито співробітницю Куп’янської міської ради

Автор Геннадій Семенов

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 49-річній жінці за фактом колабораційної діяльності.

Під час захоплення Куп’янська збройними силами рф жінка обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, а після звільнення міста від загарбників повернулась до своєї роботи в органі місцевого самоврядування, повідомляє прокуратура Харківській області.

За даними слідства, наприкінці травня минулого року жінка погодилась на пропозицію представників рф і добровільно обійняла посаду «и. о. заведующего сектором социальних гарантий и компенсаций управления труда и социальной политики ВГА Купянского района».

Колаборантка, маючи знання та досвід у сфері соціальної політики, координувала діяльність очолюваного нею сектора: надавала вказівки підлеглим щодо складання поточної звітності, формування списків особових рахунків, які підлягають списанню та виплатних відомостей, формувала посадові інструкції.

Допомагала окупантам: викрито співробітницю Куп’янської міської ради 7

Також новоспечена «керівниця» займалась погодженням заяв від місцевих мешканців на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф у російських рублях.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше