Допомагала окупантам: викрито співробітницю Куп’янської міської ради

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 49-річній жінці за фактом колабораційної діяльності.

Під час захоплення Куп’янська збройними силами рф жінка обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, а після звільнення міста від загарбників повернулась до своєї роботи в органі місцевого самоврядування, повідомляє прокуратура Харківській області.

За даними слідства, наприкінці травня минулого року жінка погодилась на пропозицію представників рф і добровільно обійняла посаду «и. о. заведующего сектором социальних гарантий и компенсаций управления труда и социальной политики ВГА Купянского района».

Колаборантка, маючи знання та досвід у сфері соціальної політики, координувала діяльність очолюваного нею сектора: надавала вказівки підлеглим щодо складання поточної звітності, формування списків особових рахунків, які підлягають списанню та виплатних відомостей, формувала посадові інструкції.

Також новоспечена «керівниця» займалась погодженням заяв від місцевих мешканців на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф у російських рублях.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Похожие новости

На Харківщині викрили двох жінок, які будували «карʼєру» в окупованому Ізюмі

На Харківщині викрили директорку школи, яка працювала на окупантів

На Харківщині викрито прихильницю рф: працювала на окупантів у Вовчанську

Ми використовуємо cookies! Читати більше